Ingeborg

Mijn naam is Ingeborg Minderhoud (48 jaar), ik ben 20 jaar getrouwd geweest met mijn grote liefde Luc en heb een dochter Marit en een zoon Jens. Luc is op 10 juni 2018 overleden aan een hartstilstand tijdens het hardlopen.

Sinds 2009 heb ik een praktijk voor verliesbegeleiding voor kinderen, jongeren en volwassenen onder de naam Emergo.

Emergo komt van “Luctor en Emergo” dat “ik worstel en kom boven” betekent. Je moet soms eerst even diep gaan voordat je er uiteindelijk veel krachtiger uit komt. Vandaar de beweging van de druppel in het logo.

Na 20 jaar onderwijs heb ik in 2015 besloten om te stoppen met het les geven en mijn volle aandacht op de praktijk te gaan richten.

Ik merk dat er veel kinderen, adolescenten en de laatste tijd ook steeds meer volwassenen even wat ondersteuning nodig hebben bij het verwerken van een verlies (scheiding, overlijden, adoptie of pleegzorg. Krachtig dat mensen durven aan te geven, dat ze het zelf even niet alleen kunnen en hulp gaan zoeken.

Ook kinderen en volwassenen met weinig zelfvertrouwen, kinderen die gepest worden, kinderen met een “rugzak” of kinderen met gedragsproblemen, komen bij mij in de praktijk. Ik werk ook volwassenen die het moeilijk vinden om hun grens aan te geven, te luisteren naar hun intuïtie…even hun basis kwijt zijn.

Bij Land van Rouw heb ik de opleiding Verliesconsulent voor kinderen en jongeren gedaan. Individueel of in kleine groepjes werken we samen om het verlies een plaatsje te geven in het leven zodat het goed voelt en geen onnodige energie kost. “Balans” is hierbij het toverwoord.

Sinds mei 2011 ben ik gecertificeerd Rots en water trainer. Rots en Water is een sociale competentietraining voor kinderen vanaf 4 jaar. Kinderen/volwassenen leren dat ze uniek zijn en trots op zichzelf mogen zijn.

Ik geef speciale trainingen voor kinderen met een vorm van autisme, trainingen speciaal voor meisjes of vrouwen (zie ook www.rotsenwater.nl ) en ik ben co-trainer bij het Rots en Water instituut.

Rots en Water is ook  mooi in te zetten bij groepen waarbij de groepsdynamiek niet in balans is of bij teams zowel op scholen als in bedrijven. Als het binnen een gezin niet lekker loopt, kun je met je gezin Rots en Water volgen waardoor er veel positief kan veranderen.